СЧИТАНО ОТ 03.09.2018г.
№ |
НАИМЕНОВАНИЕ |
МЕТОД |
Цена (в лева) |
|
1. |
Алкохолно съдържание |
|
OIV-MA-AS312-01A 4.В |
16,00 |
2. |
Алкохолно съдържание |
|
OIV-MA-AS312-01A 4.А |
16,00 |
3. |
Потенциално алкохолно съдържание |
|
ВЛМ:ИЛ-18-В |
8,00 |
4. |
Общо алкохолно съдържание |
|
ВЛМ:ИЛ-18-В |
8,00 |
5. |
Плътност/относителна плътност |
|
OIV-MA-AS2-01A 5 |
12,00 |
6. |
Плътност/относителна плътност |
|
OIV-MA-AS2-01A 4 |
12,00 |
7. |
Екстракт - общ, беззахарен |
|
OIV-МА-AS2-03B |
8,00 |
8. |
Обща киселинност |
|
OIV-MA-AS313-01 |
14,00 |
9. |
Летлива киселинност |
|
OIV-MA-AS313-02 |
24,00 |
10. |
Постоянна киселинност |
|
OIV-MA-AS313-03 |
8,00 |
11. |
рН |
|
OIV-MA-AS313-15 |
8,00 |
12. |
Серен диоксид (общ) |
|
OIV-MA-AS323-04A |
10,00 |
13. |
Серен диоксид (свободен) |
|
OIV-MA-AS323-04A |
10,00 |
14. |
Серен диоксид (общ + свободен) |
|
OIV-MA-AS323-04A |
18,00 |
15. |
Серен диоксид (свободен) |
|
OIV-MA-AS323-04B |
10,00 |
16. |
Серен диоксид (общ + свободен) |
|
OIV-MA-AS323-04B |
18,00 |
17. |
Захари (редуциращи захари) |
|
OIV-MA-AS311-01A |
25,00 |
18. |
Сорбинова киселина |
|
OIV-MA-AS313-14A |
34,00 |
19. |
Сорбинова киселина |
* |
ВЛМ:ИЛ-6-В |
30,00 |
20. |
Цианидни производни |
|
OIV-MA-AS315-06 |
50,00 |
21. |
Желязо |
|
OIV-MA-AS322-05A |
36,00 |
22. |
Мед |
|
OIV-MA-AS322-06 |
36,00 |
23. |
Олово |
|
OIV-MA-AS322-12 |
36,00 |
24. |
Олово |
|
ГОСТ 30178 |
36,00 |
25. |
Цинк |
|
OIV-MA-AS322-08 |
36,00 |
26. |
Натрий |
* |
OIV-МА-АS322-03А |
36,00 |
27. |
Калций |
* |
OIV-МА-АS322-04 |
36,00 |
28. |
Арсен |
* |
ГОСТ 26930 |
36,00 |
29. |
Аскорбинова киселина (витамин С) |
* |
ВЛМ: ИЛ-12-В |
42,00 |
30. |
Рутин (витамин РР) |
* |
ВЛМ: ИЛ-13-В |
42,00 |
31. |
Органични киселини - 1 брой (винена, лимонена, млечна, ябълчна, янтърна) |
|
OIV-MA-AS313-04 |
42,00 |
32. |
Органични киселини - всички (винена, лимонена, млечна, ябълчна, янтърна) |
|
OIV-MA-AS313-04 |
104,00 |
33. |
Оцетна киселина |
* |
OIV-MA-AS313-04 |
42,00 |
34. |
Шикимова киселина |
* |
OIV-MA-AS313-17 |
42,00 |
35. |
Захароза, Глюкоза, Фруктоза,Глицерин - 1 брой |
* |
OIV-MA-AS311-03 |
42,00 |
36. |
Захароза, Глюкоза, Фруктоза,Глицерин - всички |
* |
OIV-MA-AS311-03 |
104,00 |
37. |
Изкуствени подсладители - 1 брой |
* |
ВЛМ: ИЛ-14-В |
42,00 |
38. |
Изкуствени подсладители - всички |
* |
ВЛМ:ИЛ-14-В |
104,00 |
39. |
Фенолни вещества - 1 брой (галова киселина, кафеена киселина, катехин, епикатехин и други) |
* |
ВЛМ: ИЛ-16-В |
42,00 |
40. |
Фенолни вещества - всички (галова киселина, кафеена киселина, катехин, епикатехин и други) |
* |
ВЛМ: ИЛ-16-В |
104,00 |
41. |
Хидроксиметилфурфурол |
* |
ВЛМ: ИЛ-16-В |
42,00 |
42. |
Метилов алкохол |
|
OIV-MA-AS312-03A |
32,00 |
43. |
Естери, като етил ацетат |
|
OIV-MA-AS315-02A |
24,00 |
44. |
Алдехиди, като ацеталдехид |
|
OIV-MA-AS315-01 |
24,00 |
45. |
Алдехиди, като ацеталдехид |
* |
OIV-MA-AS315-27 |
24,00 |
46. |
Висши алкохоли - 1 брой (1-бутанол; 2-бутанол; 1-пропанол; 2-метил -1-пропанол; 3-метил-1-бутанол; 2-метил - 1-бутанол) |
* |
OIV-MA-AS315-27 |
34,00 |
47. |
Висши алкохоли - всички (1-бутанол; 2-бутанол; 1-пропанол; 2-метил -1-пропанол; 3-метил-1-бутанол; 2-метил - 1-бутанол) |
* |
OIV-MA-AS315-27 |
85,00 |
48. |
Глицерин |
* |
ВЛМ: ИЛ-10-В |
48,00 |
49. |
Пепел |
* |
OIV-MA-AS2-04 |
48,00 |
50. |
Алкалност на пепел |
* |
OIV-MA-AS2-05 |
48,00 |
51. |
Доказване на синтетични багрила |
|
OIV-MA-AS315-08 |
56,00 |
52. |
Диглюкозид на малвидола |
|
OIV-MA-AS315-03 |
96,00 |
53. |
Стабилност при ниска температура |
* |
ВЛМ: ИЛ-1-В |
12,00 |
54. |
Стабилност при висока температура |
* |
ВЛМ: ИЛ-1-В |
12,00 |
55. |
Оксидазна стабилност |
* |
ВЛМ: ИЛ-2-В |
12,00 |
56. |
Излишък на бистрител |
* |
ВЛМ: ИЛ-3-В |
12,00 |
57. |
Берлинско синило |
* |
ВЛМ: ИЛ-4-В |
12,00 |
58. |
Общи фенолни вещества (като индекс на Фолин-Чикалто/като галова к-на) |
* |
OIV-MA-AS2-10 |
14,00 |
59. |
Цветни характеристики (интензитет и нюанс на цвета) |
* |
OIV-MA-AS2-07В |
24,00 |
60. |
Спектрална характеристика (18 показателя) |
* |
ВЛМ: ИЛ-7-В |
34,00 |
61. |
Феноли (общи, флавоноидни и нефлавоноидни) |
* |
ВЛМ: ИЛ-8-В |
24,00 |
62. |
Антоциани |
* |
ВЛМ: ИЛ-9-В |
24,00 |
63. |
Проверка на селеронов апарат |
* |
ВЛМ: ИЛ-17-В |
60,00 |
64. |
Органолептична оценка |
* |
ГОСТ 32051 |
60,00 |
65. |
Наляганe на въглероден двуокис |
* |
OIV-MA-AS314-02 |
12,00 |
66. |
Разтворен въглероден двуокис |
* |
ВЛМ: ИЛ-5-В |
12,00 |
67. |
Микробиологични изпитвания: |
|
OIV-MA-AS4-01, т.5.1 |
15,00 |
68. |
Микробиологични изпитвания: |
|
OIV-MA-AS4-01 т.5.4 |
15,00 |
69. |
Микробиологични изпитвания:процент на живи и мъртви дрождени клетки |
|
OIV-MA-AS4-01 т.5.5 |
15,00 |
70. |
Посявка на твърда хранителна среда за дрожди и плесени |
* |
OIV-MA-AS4-01 |
72,00 |
71. |
Посявка на твърда хранителна среда за дрожди и плесени |
* |
БДС 15143 |
72,00 |
72. |
Посявка на твърда хранителна среда за млечнокисели бактерии |
* |
OIV-MA-AS4-01 |
72,00 |
73. |
Посявка на твърда хранителна среда за млечнокисели бактерии |
* |
БДС 15143 |
72,00 |
74. |
Посявка на твърда хранителна среда за оцетнокисели бактерии |
* |
OIV-MA-AS4-01 |
72,00 |
75. |
Посявка на твърда хранителна среда за оцетнокисели бактерии |
* |
БДС 15143 |
72,00 |
76. |
Определяне броя на живи микроорганизми след мембранно филтриране |
* |
OIV-MA-AS4-01 |
80,00 |
77. |
Определяне броя на живи микроорганизми след мембранно филтриране |
* |
БДС 15143 |
80,00 |
78. |
Транс-ресвератрол (до 3 проби) |
* |
ВЛМ: ИЛ-11-В. |
180,00 |
79. |
Транс-ресвератрол (при 4 и повече проби) |
* |
ВЛМ: ИЛ-11-В |
50,00 |
80. |
Сулфати |
* |
OIV-MA-AS321-05A |
14,00 |
81. |
Хлориди |
* |
OIV-MA-AS321-02 |
24,00 |
82. |
Бор |
* |
OIV-МА-АS323-03 |
48,00 |
83. |
Определяне на енергийна стойност |
* |
Регламент (ЕС) 1169/ 2011 Приложение ХIV |
10,00 |
|
НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД |
Цена (в лева) |
|
1. | Действително алкохолно съдържание | OIV-MA-BS-04 | 16,00 | |
2. | Действително алкохолно съдържание | OIV-MA-BS-03 | 16,00 | |
3. | Плътност/относителна плътност | OIV-MA-BS-06 | 12,00 | |
4. | Захари (редуциращи захари) | Сборник OIV/1994 - 93 | 25,00 | |
5. | Обща киселинност | Сборник OIV/1994 - 295 | 14,00 | |
6. | Обща киселинност | OIV-MA-BS-12 | 14,00 | |
7. | Летлива киселинност | Сборник OIV/1994 - 110 | 24,00 | |
8. | Метилов алкохол | OIV-MA-BS-14 | 32,00 | |
9. | Естери, като етилацетат | OIV-MA-BS-14 | 24,00 | |
10. | Алдехиди, като ацеталдехид | OIV-MA-BS-14 | 24,00 | |
11. |
Висши алкохоли - 1 брой (1-бутанол; 2-бутанол;1-пропанол; 2-метил -1-пропанол; 3-метил -1-бутанол; 2-метил -1-бутанол) |
OIV-MA-BS-14 | 34,00 | |
12. |
Висши алкохоли - всички (1-бутанол; 2-бутанол;1-пропанол; 2-метил -1-пропанол; 3-метил -1-бутанол; 2-метил -1-бутанол) |
OIV-MA-BS-14 | 85,00 | |
13. | 2-пропанол | * | ВЛМ: ИЛ-4-СН | 40,00 |
14. | Ацетон | ВЛМ: ИЛ-5-СН. | 40,00 | |
15. | Глицерин | * | ВЛМ: ИЛ-10-В | 40,00 |
16. | Серен диоксид (свободен) | * | БДС 2847 | 10,00 |
17. | Серен диоксид (общ + свободен) | * | БДС 2847 | 18,00 |
18. | рН | OIV-MA-BS-13 | 8,00 | |
19. | Фурфурал | Сборник OIV/1994 - 305 | 42,00 | |
20. | Фурфурал | Сборник OIV/1994 - 140 | 48,00 | |
21. | Цианидни производни | * | ВЛМ: ИЛ-1-С | 42,00 |
22. | Цианидни производни | Сборник OIV/1994 - 164 | 48,00 | |
23. | Сух екстракт | OIV-MA-BS-09 | 42,00 | |
24. | Сух екстракт | OIV-MA-BS-10 | 42,00 | |
25. | Сух екстракт | Сборник OIV/1994 - 303 | 42,00 | |
26. | Желязо | OIV-MA-BS-30 | 36,00 | |
27. | Мед | OIV-MA-BS-31 | 36,00 | |
28. | Олово | OIV-MA-BS-32 | 36,00 | |
29. | Олово | ГОСТ 30178 | 36,00 | |
30. | Цинк | * | OIV-MA-AS322-08 | 36,00 |
31. | Интензитет на цвета | * | OIV-MA-BS-26 | 24,00 |
32. |
Фенолни вещества – 1 брой (галова киселина, ванилинова киселина кафеена киселина, катехин, епикатехин, сирингалдехид и други) |
OIV-MA-BS-16 | 42,00 | |
33. |
Фенолни вещества - всички (галова киселина, ванилинова киселина кафеена киселина, катехин, епикатехин, сирингалдехид и други) |
* | OIV-MA-BS-16 | 104,00 |
34. | Хидроксиметилфурфурал | * | OIV-MA-BS-16 | 37,00 |
35. | Пепел | * | Сборник OIV/1994 - 91 | 48,00 |
36. | Танин (дъбилни вещества) | * | SM 145:2003 т.8.3 | 24,00 |
37. | Летливи азотни вещества | * | Сборник OIV/1994 - 299 | 48,00 |
38. | Време за обезцветяване на разтвор на KMnO4 | * | Сборник OIV/1994 - 280 | 24,00 |
39. | Тест за абсорбиране на ултравиолетова светлина | * | OIV-MA-BS-21 | 24,00 |
40. | Органолептична оценка | * | ГОСТ Р 52522 | 60,00 |
41. | Органолептична оценка | * | ГОСТ Р 51298 | 60,00 |
42. | Органолептична оценка | * | ГОСТ 32051 | 60,00 |
43. | Определяне на енергийна стойност | Регламент (ЕС) 1169/2011 Приложение ХIV | 10,00 |
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД |
Цена (в лева) |
|
1. | Алкохолно съдържание (остатъчен) | ВЛМ: ИЛ-1-Оц |
24,00 |
|
2. | Алкохолно съдържание (действително) | OIV-MA-AS312-01A 4.В |
16,00 |
|
3. | Алкохолно съдържание (действително) | OIV-MA-AS312-01A 4.А |
16,00 |
|
4. | Плътност/относителна плътност | OIV-MA-AS2-01A 5 |
12,00 |
|
5. | Плътност/относителна плътност | OIV-MA-AS2-01A 4 |
12,00 |
|
6. | Екстракт - общ, беззахарен | OIV-МА-AS2-03B |
42,00 |
|
7. | Летлива киселинност | * | OIV-MA-AS313-02 |
24,00 |
8. | Обща киселинност | OENO 52-2000 |
14,00 |
|
9. | Обща киселинност | ВЛМ: ИЛ-3-Оц |
14,00 |
|
10. | Общ екстракт | OENO 57 |
42,00 |
|
11. | Общ екстракт | ВЛМ: ИЛ-2-Оц |
42,00 |
|
12. | Серен диоксид (свободен) | OENO 60+OENO 13 |
10,00 |
|
13. | Серен диоксид (свободен) | ВЛМ: ИЛ-4-Оц |
10,00 |
|
14. | Серен диоксид (общ + свободен) | OENO 60+OENO 13 |
18,00 |
|
15. | Серен диоксид (общ + свободен) | ВЛМ: ИЛ-4-Оц |
18,00 |
|
16. | Желязо | OIV-MA-AS322-05A |
36,00 |
|
17. | Мед | * | OIV-MA-AS322-06 |
36,00 |
18. | Органолептична оценка | * | БДС 399 т.2.3 | 60,00 |
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД |
Цена (в лева) |
|
1. | Алкохол на джибри | OIV-MA-AS312-01A 4.В |
120,00 |
|
2. | Захар на джибри | OIV-MA-AS311-01A |
120,00 |
|
3. | Алкохол и захар в една проба джибри | - |
180,00 |
|
4. | Алкохол във винени утайки | OIV-MA-AS312-01A 4.В |
120,00 |
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД |
Цена (в лева) |
|
1. | Изготвяне на експертиза за 1 проба (до 2 страници) | 120,00 | ||
2. | Изготвяне на експертиза за 1 проба (всяка следваща страница) | 60,00 | ||
3. | Тълкуване на резултати на място и предлагане на решение (цената е на час) | 30,00 | ||
4. | Издаване на протокол от изпитване на български език | 6,00 | ||
5. | Издаване на протокол от изпитване на английски език | 10,00 | ||
6. | Издаване на протокол от изпитване на руски език | 10,00 |
ЗАБЕЛЕЖКИ: *показатели, извън обхват на акредитация.
Всички посочени цени са без включен ДДС.